poniedziałek, 04 sierpień 2014 13:41

Ławka parkowa na kwietnej łące

Napisał
Oceń ten artykuł
(0 głosów)

Położony na dawnej ziemi rolnej tuż przy nowym osiedlu mieszkalnym, park służy jako szkielet dla nowej dzielnicy Mont-Everin. Otoczenie osiedla jest kreowane przez stary krajobraz wiejski: rzędy żywopłotów, niewielkie lasy, mokradła i ogromnego zbiornika wody burzowej. Załażeniem projektu było ocalić naturalność przestrzeni parku, pozostając jednak elastycznym względem zmieniającego się otoczenia.

Tak więc cześć alejek parku to tylko trawniki powstałe w skutek równego skoszenia trawy. Wzdłuż tych alejek ustawiono ławki parkowe. Ławki parkowe ustawiono też bezpośrednio na dużych połaciach trawników. Dzięki temu można w bardzo komfortowy sposób cieszyć się pięknem przyrody. Ławki parkowe jak ustawiono na Mont Evrin mają charakter bardzo współczesny, minimalistyczny, co mocno kontrastuje z naturalnością otoczenia i stanowi mocny akcent.

Świetna idea, cały park można przejść, gołymi stopami po trawie, mogąc mieć prawdziwy kontakt z natura. Natomiast jak już się zmęczymy spacerem, można odpocząć na wygodnej ławce parkowej ze wspaniałym widokiem.

Zdjęcia i projekt - Urbicus

Czytany 2727 razy Ostatnio zmieniany poniedziałek, 04 sierpień 2014 13:51

1 komentarz

  • Link do komentarza Fundacja Łąka niedziela, 28 luty 2016 17:13 napisane przez Fundacja Łąka

    Świetna realizacja i inspiracja dla polskich deweloperów. Jeżeli ktoś potrzebuje pomocy przy zakładaniu łąk to znamy się na tym jak nikt. Fundacja łąka.

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.