wtorek, 04 listopad 2014 14:28

Zacieniacz i ławka szkolna z recyklingu

Napisał
Oceń ten artykuł
(1 głos)

Architekci z Tulane City Center wraz z zespołem studentów opracowali konstrukcję zacieniacza. Potrzeba taka powstała w ramach zapewniania lepszych i bezpieczniejszych miejsc do nauki na terenie całego kampusu. Pod konstrukcją zadaszenia chroniącego przed słońcem ustawiono w półokręgu wielką ławkę drewnianą. Jedna duża, wielopoziomowa konstrukcja ławki znajduje więcej miejsc do siedzenia a także pozwala na swobodą adaptację przestrzeni zależnie od potrzeb.

Zacieniacz wykonano wykorzystując do tego celu niepotrzebne już znaki drogowe. Natomiast cała konstrukcja ławki wykonana jest z wykorzystaniem zużytych już podkładów kolejowych.

Wykorzystanie do konstrukcji zadaszenia jak i ławki materiałów recyklingowych ma charakter nie tylko ekologiczny ale także edukacyjny.

Miejsce- Nowy Orlean, zdjęcia - David Armentor

Czytany 1798 razy Ostatnio zmieniany wtorek, 04 listopad 2014 14:44

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.